Nie. Działa tylko w jednym trybie naraz, nie przełącza się automatycznie. Możesz przełączać się między nimi ręcznie poprzez Ustawienia > Zarządzaj RTK.
Ważne: NRTK może działać bez podłączonego RTK. Jednak moduł RTK musi być włączony i sparowany z kosiarką, w przeciwnym razie nie można przełączyć się z NRTK na RTK.